Multicloud je jednoznačným přínosem, ale zbývá ještě mnoho práce

21. 4. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell EMC)
Studie společnosti Dell Technologies poukazuje na propast mezi potenciálními přínosy a dnešní realitou cloudových implementací. Celých 80 % respondentů – vyšších IT manažerů ve středních a velkých firmách – tvrdí, že považují hybridní cloud za vysoce přínosný. Pouhých pět procent dotázaných na druhou stranu uvádí, že se jim již podařilo vybudovat konzistentní hybridní cloud.

Z tohoto rozporu vyplývá, že firmy si přínosy uvědomují, ale čeká je ještě mnoho práce, aby dokázaly vše pojmout uceleným a efektivním způsobem. Dosud firmy ke svým cloudovým strategiím často nepřistupovali s ucelenou, promyšlenou, centralizovanou strategií. Téměř všechny organizace zaváděly multicloud decentralizovaným způsobem a nechávaly procesu volný průchod. Nyní do něj musí vnést logiku a uplatnit jednotný přístup v celé organizaci.

Rostou rozdíly mezi konzistentním a nekonzistentním hybridním cloudem

Data odhalují i další zajímavé trendy. Ukazuje se, že konzistentnost je cesta ke zjednodušení správy IT, a že přínosy jsou podstatně významnější než několik ušetřených hodin práce. Mezi nejzajímavější závěry vyplývající ze studie patří:

  • Konzistentní správa jako jednoznačná cesta ke snížení nákladů. Respondenti očekávají, že IT nástroje pro konzistentní správu privátního a veřejného cloudu sníží náklady v průměru o 19 %.
  • Konzistentní správa cloudu přináší úsporu času. Respondenti jsou přesvědčeni, že by jim konzistentní správa cloudu přinesla úsporu v průměru 70,5 hodiny.
  • Data jsou ve větším bezpečí, je-li ochrana konzistentní. Od případného využití nástrojů pro konzistentní správu infrastruktury v privátním a veřejném cloudu respondenti očekávají v průměru 30% snížení počtu případů narušení bezpečnosti, výpadků aplikací nebo jiných událostí s dopadem na data uložená ve veřejném cloudu. Organizace s roztříštěným cloudovým prostředím zažily za posledních 12 měsíců 3,6× více bezpečnostních incidentů a problémů s dostupností souvisejících s cloudem.
  • Přínos i pro vývojáře. 96 % dotázaných očekává, že konzistentní správa privátního a veřejného cloudu usnadní vývojářům uvolňování kódu do produkčního nasazení.
  • Nečekaný zdroj inovací. 74 % dotázaných očekává, že konzistentní správa privátního a veřejného cloudu urychlí tempo inovací.

Z veškerých poznatků vyplývá, že centralizace cloudové strategie a zavedení nástrojů pokrývajících všechna cloudová prostředí je přínosem pro IT, ale největší užitek mohou mít koncoví uživatelé a podnik jako takový. Firmy, které investovaly do správné lokální infrastruktury – moderní, výkonné a konzistentní – posílily svoji pozici na trhu a zlepšily obchodní výsledky.

Studie vychází z průzkumu mezi 1 257 IT manažery v 11 zemích a porovnává konzistentnost řízení provozu ve veřejném cloudu a moderní lokální privátní cloudové infrastruktuře. Plné znění studie najdete zde.

Profilová karta firmy

Dell Technologies

Dell Technologies

Již více než 28 let poskytuje společnost Dell státům, komunitám, zákazníkům a uživatelům kdekoli na světě možnost využívat technologii, která splní jejich sny. Zákazníci věří, že jim zajistíme technologická řešení, s jejichž pomocí toho více udělají i zvládnou – přitom nezáleží na tom, zda u nich doma, v práci, ve škole nebo kdekoli jinde.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

OVHcloud spouští pražskou Lokální zónu a podporuje tak expanzi místních firem

29. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: OVHcloud)
OVHcloud, evropský lídr v oblasti cloudových technologií, oznámil spuštění své první pražské lokální zóny veřejného cloudu (Public Cloud Local Zone). Díky technologii společnosti GridScale, která je nejnovější akvizicí OVHcloud, může nyní celá skupina během několika týdnů spustit cloudové služby pro několik nových mezinárodních lokalit. Čtěte více

Dell Technologies zvyšuje výkon, odolnost a efektivitu úložiště PowerStore

28. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell Technologies)
Společnost Dell Technologies představila vylepšená úložiště Dell PowerStore s vyšším výkonem, efektivitou, odolností a lepší mobilitou dat v multicloudových prostředích. Dell oznámil také rozšíření portfolia cloudových platforem Dell APEX o novinky v oblasti AIOps a vylepšenou správu úložišť pro multicloud a Kubernetes. Čtěte více

Arrow je výhradním celosvětovým poskytovatelem řešení VMware CloudHealth

27. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Arrow ECS)
Broadcom si zvolil společnost Arrow Electronics za výhradního poskytovatele řešení CloudHealth z produktové nabídky VMwaru. CloudHealth je řešení určené pro zjednodušení správy finančních operací (FinOps) v multicloudového prostředí. Cílem nové agregační dohody s jedním celosvětovým partnerem je zjednodušení prodeje, správy i podpory oblíbeného SaaS řešení. Čtěte více

N-able Cloud Commander umožňuje maximalizovat využití Microsoft Cloudu

24. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Zebra systems)
Společnost Zebra systems představila produkt N-able Cloud Commander, multi-tenantní nástroj pro Microsoft Cloud. Poskytovatelům řízených služeb (MSP) služba umožňuje řídit, zabezpečovat, standardizovat a automatizovat správu uživatelů Microsoft 365, zdrojů Azure a zařízení Intune z jedné konzole. Čtěte více