ASUSTOR: NAS servery AS6302T a AS6404T

2. 6. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: ASUSTOR)
NAS servery ASUSTOR AS6302T a AS6404T jsou založeny na procesorech Intel Celeron (Apollo Lake), disponují až 8 GB RAM a díky svému výkonu i dalším vlastnostem se uplatní jako domácí multimediální centra i jako nástroje pro ukládání a zálohování dat v menších firmách.

Model AS6302T je vybaven dvoujádrovým procesorem, vestavěnou 2GB RAM a místem pro dvě diskové jednotky. Varianta AS6404T má čtyřjádrový procesor, 8GB RAM a místo pro čtyři disky. Pevné disky obou NAS jsou tzv. “hot-swappable”, tedy vyměnitelné za provozu.

Obě novinky přinášejí ve srovnání s předchozí generací NAS serverů výrobce zvýšení výkonu a bez problémů zvládnou také přehrávání multimédií v rozlišení 4K (@60Hz). Oba modely podporují rozhraní HDMI 2.0 pro připojení k televizoru, monitoru či projektoru. Díky zabudovanému USB konektoru typu C lze připojit externí zařízení.

Jako jeden z prvních výrobců NAS serverů ASUSTOR nabízí funkci Wake-on-WAN, jež umožňuje dálkové zapnutí a vypnutí NAS přes internet, což přináší jak nižší spotřebu energie, tak i vyšší zabezpečení dat.

„Zařízení AS6302T a AS6404T se v portfoliu ASUSTORu profilují jako modely střední třídy pro rok 2017. Pečlivě jsme pro ně vybrali nejnovější procesory Apollo Lake od Intelu, které přinášejí vyšší výkon a energetickou úsporu v porovnání s předchozí generací,” uvedl  Johnny Chen, produktový manažer ASUSTORu. „Kromě toho přidává funkce Wake-on-WAN další možnost, jak šetřit energii a lépe zabezpečit data. Uživatelé ji mohou zkombinovat se systémovým módem spánku S3 a mít NAS v pohotovostním režimu, který bude odebírat energii, jen když je to potřeba. Kromě úspory to také znemožňuje hackerům napadnout zařízení.”

AS6302T i AS6404T mají zabudované rozhraní ADM 2.7, ale ASUSTOR již vydal i betaverzi rozhraní ADM 3.0 s novým designem a intuitivnějším ovládáním. ADM 3.0 například také zjednodušuje konfiguraci portů routeru.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Vybraný sortiment

Distribuce ČR: 
Štítky: 
NAS servery, Asustor

Podobné články

Nástroj Qsirch pro QNAP NAS podporuje sémantické vyhledávání na bázi umělé inteligence

23. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Díky vyhledávacímu nástroji Qsirch 5.4.0 Beta a jeho sémantickému vyhledávání založenému na bázi AI pro vyhledávání obrázků a náhledů obsahu dokumentů mohou nyní uživatelé QNAP NAS využívat snadnější vyhledávání souborů s vyšší přesností. Kromě porovnávání klíčových slov lze k přesnějšímu vyhledávání používat intuitivní a přirozené jazykové příkazy. Čtěte více

Dva modely od QNAPu získaly prestižní ocenění CES 2024 Picks Awards

28. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP oznámila, že dva z jejích produktů (QNAP TBS-h574TX a TVS-h874T) získaly prestižní ocenění CES 2024 Picks Awards od TechRadar Pro. Čtěte více

All-flash úložiště s rozhraním Thunderbolt 4 od QNAPu míří do oblasti zpracování videa

15. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Thunderbolt 4 all-flash NASbook TBS-h574TX zefektivňuje pracovní postupy při výrobě videa od předprodukce až po postprodukci a zvyšuje produktivitu. Kompaktní úložiště typu all-flash s nízkou latencí nabízí např. pět slotů pro SSD, vysokorychlostní I/O a procesory Intel Core 13. generace. Vhod může přijít také inovativní podpora výměny M.2 SSD za provozu. Čtěte více

QNAP: NAS úložiště TS-h3077AFU

9. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP představila 30pozicový all-flash NAS TS-h3077AFU s operačním systémem na bázi ZFS, procesory AMD Ryzen Embedded řady 7000 a integrovanou grafikou AMD Radeon. Zařízení nabízí možnost rozšíření na 100GbE konektivitu a uplatní se např. jako výkonné úložiště, při virtualizaci s nízkou latencí nebo v segmentu produkce multimédií. Čtěte více