Asus: notebook ZenBook 3 UX390UA

25. 12. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
Asus uvedl na český trh notebook ZenBook 3 (UX390UA), který je oproti svým předchůdcům lehčí, tenčí i výkonnější. Počítač zaujme jednolitým hliníkovým tělem se zlatým orámováním víka. Výkon počítači o velikosti 12,5" zajišťují procesory Intel Core i5 a i7 sedmé generace, až 16 GB RAM a SSD s kapacitou až 1 TB.

S profilem 11,9 mm a hmotností 910 gramů jde o vůbec nejtenčí a také nejvýkonnější ZenBook od představení této řady před pěti lety. ZenBook 3 je vyroben z hliníkových slitin, které se používají mimo jiné v leteckém průmyslu. Tento materiál je o 50 % pevnější než standardní slitiny používané v mobilních zařízeních. Při zachování pevnosti a tuhosti těla je díky tomu notebook ještě tenčí a lehčí než jeho předchůdci.

Notebooky ZenBook jsou známé svým vzhledem, který i v případě modelu ZenBook 3 na první pohled poznáte podle broušeného kovového povrchu s motivem soustředných kruhů inspirovaného zenovou filozofií. Typický design těla je umocněn novými prvky, jako je zlaté logo Asus a zlaté orámování hran vytvořené technologií diamantového řezu a eloxováním. Design doplňuje jemně zlaté podsvícení klávesnice.

V těle počítače tepe procesor (až) Intel Core i7-7500U nejnovější sedmé generace podporovaný vysokorychlostní (až) 16GB operační pamětí. Data lze ukládat na (až) 1TB SSD s rozhraním PCIe 3.0 x4, což je v současnosti největší možná kapacita, který je třikrát rychlejší než SATA SSD. Notebook je vybaven portem USB typu C s podporou výstupu pro displej, napájení a vysokorychlostní přenos dat.

Zajímavostí je i chladicí systém s výškou 3 mm, který se stará o optimální teplotu komponent. Chlazení obsahuje ventilátor s lopatkami z kapalných krystalů polymeru a tepelné trubice se stěnami silnými 0,1 mm. Teplý vzduch se odvádí z těla a vypouští průduchy ukrytými v pantu notebooku.

Asus ZenBook 3 je vybaven displejem IPS s úhlopříčkou 12,5 palců a rozlišením Full HD (1 920 x 1 080).  Displej je od okraje k okraji chráněn odolným sklem Corning Gorilla Glass 4 a rámeček kolem displeje měří 7,6 mm (displej zabírá 82 % v poměru k ploše obrazovky). Displej má barevný gamut pokrývající 72 % spektra NTSC. Přehrávání videí zpříjemňuje technologie Asus Tru2Life Video, která optimalizuje ostrost a kontrast každého pixelu v jednotlivých snímcích a přispívá k plynulosti obrazu.

Audio systém Asus SonicMaster Premium byl navržen ve spolupráci s odborníky na zvukovou produkci z Harman Kardon. Čtyřkanálový zesilovač vylepšuje čtveřici samostatných reproduktorů.

Asus ZenBook 3 nabízí plnohodnotnou šířku klávesnice s velikostí jednotlivých kláves 19,8 mm. Zdvih kláves 0,8 mm je dvojnásobný než u podobných konkurenčních zařízení, takže psaní je pohodlné i při delším používání. Touchpad se skleněným povrchem podporuje technologii Windows Precision Touchpad, disponuje technologií zabraňující jeho aktivaci při náhodném dotyku dlaně a podporuje čtyřbodová gesta systému Windows 10. V pravém horním rohu touchpadu se nachází čtečka otisků prstů, která dovoluje počítač odemknout či zamknout jediným dotykem pomocí Windows Hello. Čtečka otisků prstů podporuje i autentizaci pro aplikace třetích stran.

Notebooky

Distribuce ČR: 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nejnovější generace počítačů HP EliteBook vsadila na integrovanou umělou inteligenci

14. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Společnost HP Inc. představila 11. generaci notebooků řady EliteBook určených pro náročné firemní zákazníky. Počítače jsou dostupné v řadě variant, ve všech případech však nabízejí podporu umělé inteligence a dalších moderních technologií. Novinkou je například řešení Endpoint Security Controller pro ochranu před kybernetickými útoky za pomoci kvantových technologií. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více