Huawei: David Tang

23. 8. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Huawei)
Společnost Huawei představila nového prezidenta pro země střední a východní Evropy a Skandinávie. Region, do něhož patří i Česká republika, vede David Tang.

David Tang, který se funkce ujal na sklonku července 2016, zodpovídá za strategii a směr dalšího rozvoje společnosti. Úkolem nového oblastního prezidenta je také rozvíjení nových obchodních příležitostí. David Tang má v našem regionu na starosti všechny tři klíčové divize společnosti, tedy Enterprise (síťová infrastruktura), Consumer (mobilní telefony a doplňky) i Carrier (mobilní operátoři).

Do nového působiště David Tang přišel z pozice prezidenta pro globální prodeje a klíčové operátorské zakázky.

„Jsem velmi rád, že přicházím právě do čela regionu střední a východní Evropy a Skandinávie. Tato velmi slibně se rozvíjející oblast pro nás skýtá velký potenciál. Nadcházející období proto bude ve znamení velkých výzev, ale jsem přesvědčen, že také velkých úspěchů. V regionu budeme nadále rozvíjet aktivity na podporu digitální transformace,” doplnil David Tang.

Tang v Huawei působí již od roku 1995. Za tu dobu prošel mnoha pozicemi. Mimo jiné zastával funkci ředitele divize výroby síťových prvků, ředitele technologické prodejní sekce pro region latinské Ameriky, viceprezidenta Huawei pro Evropu a prezidenta pro spolupráci se společnosti Telefónica na globální úrovni, viceprezidenta pro Čínu a prezidenta divize pro operátorský trh v Číně. David patřil mezi první průkopníky, kteří v brzkých dobách rozvoje společnosti pomáhali s pronikáním Huawei na zahraniční trhy.

Štítky: 
Huawei