Lenovo: notebook Yoga 3 Pro

2. 1. 2015. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Lenovo Yoga 3 Pro je ultratenký konvertibilní notebook se 13" obrazovkou, určený do rukou uživatelů, kteří hledají stylové zařízení s výkonnými komponentami. Zařízení přináší tenký a lehký rám inspirovaný vzhledem pásku od hodinek, displej s QHD+ rozlišením a software Harmony, který přizpůsobuje nabídku funkcí na základě osobních preferencí uživatelů.

Již Yoga 2 Pro se stala synonymem tenkého a lehkého notebooku, Yoga 3 Pro však ubírá dalších 17 % na výšce  šasi (v porovnání s předchůdcem) na 12,8 mm. V otevřeném stavu je tak notebook tenčí než obyčejná tužka. Hmotnost počítače činí 1,19 kg.

Tenkého a lehkého provedení bylo dosaženo novým dynamickým závěsným systémem, který je zkonstruovaný z více než 800 dílků oceli a hliníku. Inženýři společnosti Lenovo přepracovali původní panty tak, že se svými několika body ohýbání nyní poskytují stejnou flexibilitu, jakou lze vídat u kovových pásků od hodinek. Počet pantů se přitom zvýšil z původních dvou na šest. Uživatelé si mohou vybrat ze tří barevných provedení (oranžového Clementine, stříbrného Platinum a zlatého Champagne).

Software Harmony

Hardware doplňuje software Harmony, který optimalizuje nastavení, doporučuje aplikace a sdílí statistiky o tom, jak notebook používáte.

Během čtení elektronické knihy tak například software Harmony automaticky změní jas a ztlumí barvy v závislosti na okolním osvětlení, při použití prezentačního softwaru umožní vybrat dotykové nebo pohybové ovládání a při sledování videa umožní optimalizovat zvuk. Harmony v současné době rozpozná více než 50 aplikací.

Harmony dále nabízí doporučení na další aplikace, které mohou být pro uživatele užitečné, a v jednotlivých režimech poskytuje rychlejší cestu ke spuštění nejčastěji používaných aplikací.

Výkon v každém režimu

Displej zařízení nabízí rozlišení QHD+ (3 200 x 1 800 bodů) a je vybaven sklem Gorilla Glass, která displej ochrání všude tam, kam uživatelé svoje zařízení Yoga vezmou. Ozvučení zajišťují reproduktory JBL s certifikací Waves Audio, která automaticky nastavuje zvuk v každém ze čtyř režimů, i když nejsou reproduktory natočeny směrem k uživateli.

Díky procesoru Intel Core M, SSD s kapacitou až 512 GB a integrovanému grafickému čipu Intel lze pracovat ve více úlohách najednou nebo ukládat rozsáhlé knihovny digitálních médií. Výdrž při práci na baterii činí až devět hodin.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Produkty Idea, Legion, Yoga

Distribuce ČR: 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více