T-Mobile nabízí aplikace prostřednictvím cloudu

29. 8. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing a T-Mobile)
Společnost T-Mobile rozšířila nabídku pro malé a střední firmy o aplikace poskytované prostřednictvím cloudu v novém portálu T-Cloud. Firmy i živnostníci tak nemusejí investovat do licencí, ale mohou za vždy plně aktualizované služby platit měsíčně, stejně jako za telefon či internet.
Zleva Zdeněk Nový a Martin Záklasník z T-Mobilu

V nabídce T-Cloudu zákazníci v tuto chvíli najdou aplikace pro zálohování, ekonomický systém Helios One, aplikaci Zakázka poskytující přehled o veřejných výběrových řízeních či videokonferenční službu. Již brzy pak přibude i Office 365 a další aplikace.

T-Mobile se stává prvním „cloud brokerem“ v ČR. Operátor se zaměřil na výběr aplikací, které zákazníkovi přinášejí největší užitek. Po pečlivém výběru mezi stovkami globálních a desítkami lokálních řešení zařadil do portfolia omezený počet řešení pro danou oblast. Zákazníkům tak chce ušetřit čas s výběrem těch nejhodnotnějších a nejbezpečnějších aplikací, jež jim pomohou v podnikání. Vyúčtování zákazník obdrží na jedné faktuře spolu s dalšími službami operátora.

„Nabídka cloudových aplikací je dalším logickým krokem v reakci na potřeby našich zákazníků, a podporuje tak naše dlouholeté zkušenosti s poskytováním cloudových služeb a virtuálních datových center v lokálním i mezinárodním měřítku,“ řekl Martin Záklasník, ředitel marketingu pro firemní segment v T-Mobile. „Cloudové služby poskytujeme již od roku 2010 a mezi naše zákazníky patří například česká společnost Software602, digitální agentura Actum/G2 nebo finanční společnost Transfinance. Malé a střední firmy tak nemusí investovat do nákupu IT a softwaru, ale díky pořízení formou služby mohou pružně reagovat na aktuální vývoj svého podnikání,“ dodal.

Od zálohování po ekonomický systém

  • T-Backup zajistí zálohování dat v cloudu. Zajištěno je šifrování privátním klíčem, jednoduchá obsluha, automatické zálohování i možnost zálohy databází i celých serverů. Cena je 49 Kč měsíčně.
  • Ekonomický systém Helios One zajistí spolupráci účetní a podnikatele. K dispozici jsou mobilní aplikace, nástroje pro vedení účetnictví a vše je v souladu se současnou legislativou.
  • Aplikace Zakázka zajistí přehled o vypsaných veřejných zakázkách (včetně integrovaných dat z desek obcí, měst a krajů) od 1 000 Kč výše. Za první pololetí bylo nalezeno 4 200 zakázek v hodnotě 120 miliard korun.
  • Videokonference usnadní komunikaci mezi členy týmu, umožňuje přenos dokumentů a obejde se bez instalace speciálního softwaru.
  • Již brzy pak bude k dispozici také kancelářský balík Office 365.

„Nabídka softwarových aplikací poskytovaných prostřednictvím cloudu je jedním ze základních pilířů našeho portfolia. V dohledné době počítáme s jejím postupným rozšiřováním o další služby, mezi něž patří například kancelářský balík MS Office 365 nebo videokonference,“ uvedl Zdeněk Nový, manažer kategorie a produktů v T-Mobile.

Štítky: 
Cloud computing, T-Mobile

Podobné články

ArrowSphere Cloud rozšířil nabídku řízených služeb o řešení Cloud Object Storage for Backup

25. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Arrow ECS)
Společnost Arrow Electronics spustila řešení Arrow Cloud Object Storage for Backup. Nová služba založená na IBM Cloud je vytvořena tak, aby podporovala rostoucí potřeby na ochranu dat zejména u podniků fungujících digitálně. Čtěte více

Výhled IT prodejního kanálu na rok 2024 a dále

11. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eaton)
Navzdory přetrvávajícím problémům vykazuje světový trh s IT po třech letech nepříznivých okolností známky oživení. Předpokládá se, že v roce 2024 vzrostou celosvětové dodávky osobních počítačů o osm procent a o stejné procento se zvýší i výdaje na IT oproti předchozímu roku. Co tedy bude toto oživení trhu znamenat pro IT prodejní kanál v nadcházejících měsících? Čtěte více

CNAPP aneb řízení kybernetické bezpečnosti v době multicloudové

11. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Většina firem v Česku již alespoň část svých systémů či aplikací provozuje v cloudu. Ať už jde o kombinaci privátního a veřejného cloudu, nebo více komerčních dodavatelů. Tento trend bude nadále posilovat, vedle mnoha výhod ale zároveň zvyšuje i nároky na komplexní zabezpečení firemního provozu. Proto se v poslední době stále častěji skloňuje zkratka CNAPP. Čtěte více

Hewlett Packard Enterprise integruje GenAI do platformy Aruba Networking Central

4. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Hewlett Packard Enterprise)
Hostované řešení na cloudové platformě HPE GreenLake získává nové funkce využívající velké jazykové modely (LLM) přinášející optimalizaci a predikci síťového provozu, čímž posouvá správu sítí na novou úroveň. O službu HPE Aruba Networking Central již rozšířila svou nabídku např. společnost Verizon Business. Čtěte více