Barracuda Networks a Gesto Communications představily novinky

18. 4. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Distributor Gesto Communications a společnost Barraduca Networks představily novinky a postavení řešení pro IT bezpečnost a ukládání dat. Společnost Barracuda Networks patří mezi významné světové dodavatele bezpečnostních a storage nástrojů pro organizace všech velikostí. Filozofií firmy je propojení obou oblastí a zřetelný je také posun od hardwaru ke cloudu a virtualizaci.
Zleva Jiří Línek (výkonný ředitel Gesto Communication), Markus Walcher (VP sales EMEA, Barracuda) a Jiří Blažek (produktový manažer Gesto Communication)

Barracuda Networks má v současné době přes tisíc zaměstnanců. Její sídlo leží v kalifornském Silicon Valley a k tomu má společnost zastoupení v dalších 15 zemích. Celosvětovou prodejní síť tvoří více než pět tisíc resellerů (v ČR zhruba 35) a distributorů a počátkem roku 2014 měla společnost přes 150 tisíc zákazníků ve více než stovce zemí. Zajímavostí je, že instalovaná zařízení Barracuda každý den zpracovávají více než 1,5 miliardy zpráv elektronické pošty a 57 miliard webových požadavků.

Na českém a slovenském trhu již bylo prostřednictvím Gesto Communication prodáno více než osm set zařízení Barracuda. O jejich kvalitě i o úrovni poskytovaných služeb servisu a technické podpory nejlépe vypovídá fakt, že instalovaná zařízení jsou stále aktivně používána a jejich uživatelé si obnovují roční předplatné služeb Energize Updates.

Mezi klienty Barracuda Networks patří celá pětina firem zařazených do Fortune 1 000, tři z pěti největších bank, velcí telekomunikační operátoři a rovněž mnoho zákazníků z veřejného sektoru, jako jsou univerzity či zdravotnická zařízení. Významné postavení Barracuda Networks na trhu dokládají rovněž nezávislé studie IDC a Gartner.

Společnost při vývoji svých produktů neustále reaguje na nové trendy. V průběhu posledních let se díky tomu v její nabídce objevila různá řešení ve formě virtual appliance či SaaS (software as a service) včetně cloudových technologií. Aktuálně například přibyla podpora platformy Windows Azure u produktů Barracuda Web Application Firewall, Barracuda NG Firewall a Barracuda Load Balancer ADC. Novinkou je také nabídka řešení Barracuda Spam Firewall v Amazon Web Services a jeho dostupnost pro AWS Marketplace.

Kompletní portfolio společnosti se dnes dělí do dvou hlavních skupin. Bezpečností nástroje (čítá služby, jako je Barracuda Web Security, Barracuda Spam & Virus Firewall, Barracuda NG Firewall, Barracuda SSL VPN, Barracuda Application Firewall, Barracuda Load Balancer či Barracuda Link Balancer) a storage řešení (Barracuda Backup, Barracuda Message Archiver a nástroje Copy a SignNow).

Filozofií firmy je propojení obou oblastí a zřetelný je také posun od hardwaru ke cloudu a virtualizaci. Velký výhodou je také centrální cloudová správa všech nástrojů. Například hybridní zálohovací zařízení PBBA umožňuje vybrat způsob zálohování a určit, zdali data budou ukládána lokálně, v cloudu či kombinovaně (lze nastavit různé způsoby).

Všechna řešení je také možné bezplatně vyzkoušet a při objednání plné podpory je také zajištěna výměna hardwaru za nový každé čtyři roky.

Štítky: 
Bezpečnost, Barracuda Networks, Gesto Communications

Podobné články

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více

Třetina zaměstnanců v práci sdílí hesla, otevírá neznámé přílohy nebo jinak ohrožuje bezpečnost

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Třetina českých zaměstnanců porušuje zásady bezpečného chování na internetu a své zaměstnavatele tak vystavuje zvýšenému riziku online podvodu nebo hackerského útoku. Lidé například navzájem sdílejí přihlašovací údaje do firemních systémů, zasílají pracovní dokumenty soukromým e-mailem či přes sociální sítě nebo k práci využívají neschválené soukromé počítače či telefony. Čtěte více

Počet DDoS útoků na české firmy roste druhý měsíc v řadě

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ComSource)
Počty DDoS útoků na české firmy i jejich celková intenzita v březnu opět vzrostly. Oproti předcházejícímu měsíci dvojnásobně, ve srovnání se začátkem roku dokonce šestinásobně. Dostaly se tak přibližně na úroveň léta loňského roku. Trendem je přitom využívání stále kvalitnějších a efektivnějších útoků. Nejvíce útoků již od července loňského roku míří z Ruska. Čtěte více

Řešení HP Wolf Pro Security získalo vynikající hodnocení v AV-TESTu

3. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Výzkumníci z AV-TESTu označili nové řešení HP Wolf Pro Security za „TOP Produkt“ pro ochranu koncových zařízení ve firmách. Studie výzkumného institutu v oblasti bezpečnosti IT AV-TEST potvrdila, že bezpečnostní software Wolf Pro Security od HP je jedním z nejlepších antivirových řešení pro firemní uživatele využívající platformu Windows na trhu. Čtěte více