České Radiokomunikace se více zaměřují na internetový byznys

19. 3. 2014. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: České Radiokomunikace)
Společnost se pustila do podnikání v oblasti OTT služeb (tzv. Over The Top – jde o dodatkové služby digitálních médií v síti internetu), díky čemuž propojuje svět televize a internetu. České Radiokomunikace zároveň dokončily instalaci největší cloudové služby pro média v Česku.
Zleva: Jiří Grund, Michal Čupa, Martin Gebauer, Marcel Procházka (všichni ČRa)

České Radiokomunikace (ČRa) učinily významný posun na poli propojování televize a internetu. S TV Nova spustily provoz služby odloženého přehrávání Nova Plus. Společnost k těmto účelům zřídila vývojovou divizi pod názvem ČRa LABs. Jejím úkolem je přinést inovace a partnerství v oblasti propojování TV & internetu.

„V současnosti provozujeme celoplošnou CDN sít v ČR (Content Delivery Networks), která slouží k rychlému přenosu videa. Navíc je schopna odbavit dynamicky se měnící poptávku diváků. Naší ambicí je nabídnout vysílacím společnostem nejvýhodnější cestu do online prostoru. Vedoucí postaveni v oblasti pozemního televizního vysílání logicky doplňujeme expanzí do světa internetu. Naším cílem je komplexně obsloužit rychle se rozvíjející segment mediálních firem v ČR. K tomu plně využíváme naší telekomunikační infrastruktury i současné investice do cloudu a CDN, “ doplnil Michal Čupa, generální ředitel ČRa.

Příjmy českých vysílacích společností z Video on Demand (online videopůjčovna) a Catchup-TV (opožděné přehrávání) trvale rostou. Odhaduje se, že české vysílací společnosti budou v roce 2020 generovat až 15 % svých celkových příjmů z různých forem svého on-line vysílání.

České Radiokomunikace již poskytují vysílacím společnostem pro provoz jejich služeb největší infrastrukturní media cloud v České republice. Ten v současnosti disponuje kapacitou více než 2 PB diskových polí (ekvivalent více jak 470 tis DVD) a 1 THz výpočetního výkonu.

Prvním zákazníkem Českých Radiokomunikací v oblasti OTT služeb (tzv. Over The Top – jedná se o dodatkové služby digitálních médií v síti internetu) se stala společnost Lagardere a nyní se připojila skupina NOVA se svými službami Voyo a NOVA Plus.

Štítky: 

Podobné články

Téměř polovina českých firem už pracuje nebo experimentuje s AI

13. 6. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Deloitte )
Rychlý nástup využívání generativní umělé inteligence (GenAI) je nepopiratelným trendem v českém podnikatelském sektoru. Tři pětiny firem považují tuto technologii za klíčovou pro své obchodní strategie a 42 % s ní aktivně pracuje nebo experimentuje. Téměř polovina z nich očekává jako hlavní přínos zavedení GenAI snížení nákladů. Čtěte více

T-Cloud splnil nároky na zařazení do katalogu cloudových služeb pro e-government

10. 6. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: T-Mobile)
Služba virtuálního datového centra T-Cloud společnosti T-Mobile splnila veškeré požadavky stanovené vyhláškou č. 316/2021 Sb. na cloudové služby bezpečnostní úrovně 2 a díky tomu byla Digitální a informační agenturou (DIA) zapsána do katalogu dodavatelů cloudových služeb pro státní správu. Čtěte více

OVHcloud spouští pražskou Lokální zónu a podporuje tak expanzi místních firem

29. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: OVHcloud)
OVHcloud, evropský lídr v oblasti cloudových technologií, oznámil spuštění své první pražské lokální zóny veřejného cloudu (Public Cloud Local Zone). Díky technologii společnosti GridScale, která je nejnovější akvizicí OVHcloud, může nyní celá skupina během několika týdnů spustit cloudové služby pro několik nových mezinárodních lokalit. Čtěte více

Dell Technologies zvyšuje výkon, odolnost a efektivitu úložiště PowerStore

28. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell Technologies)
Společnost Dell Technologies představila vylepšená úložiště Dell PowerStore s vyšším výkonem, efektivitou, odolností a lepší mobilitou dat v multicloudových prostředích. Dell oznámil také rozšíření portfolia cloudových platforem Dell APEX o novinky v oblasti AIOps a vylepšenou správu úložišť pro multicloud a Kubernetes. Čtěte více