Lenovo od IBM koupí divizi serverů x86

23. 1. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: Reuters a IBM)
Společnost Lenovo, v současnosti největší světový dodavatel počítačů, získalo od IBM divizi serverů x86. Díky hodnotě 2,3 miliardy USD jde o největší akvizici ze strany čínských technologických společností.

Lenovo zaplatí společnosti IBM 2,07 miliardy USD v hotovosti, zbytek v akciích. Akvizicí získá Lenovo mimo jiné možnost rozšířit svou působnost mimo PC, jejichž trh se neustále zmenšuje, rozložit své příjmy a posílit své postavení v oblasti storage a serverů.

Analytici se také shodují na tom, že pro společnost Lenovo bude jednodušší prodávat servery x86 čínským společnostem, nežli tomu bylo pro IBM.

Dohoda zahrnuje řešení System x, BladeCenter a Flex System servery, síťové prvky, servery NeXtScale, iDataPlex a příslušný software a servisní služby. IBM si ponechá System z, Power Systems, Storage Systems, Flex servery na bázi Power a řešení PureApplication a PureData. 

Odprodejem divize serverů x86, jejichž prodeje se neustále zmenšují a které se v porovnání se zbytkem portfolia společnosti prodávají relativně levně a s nižšími maržemi, se společnosti uvolní prostředky, jež bude moci převést do výdělečnějšího vývoje softwaru a služeb (tedy do jedné z oblastí, kam se společnost odklání již delší dobu). IBM bude také nadále rozvíjet své softwarové portfolio pro platformu x86 pro Windows a Linux.

Obě společnosti dále plánují uzavřít strategické partnerství, které se bude týkat globálních smluv v oblasti OEM a prodejů řešení jako jsou diskové úložné systémy IBM Storwize (podnikové systémy na úrovni entry a midrange), páskové úložné systémy, software General Parallel File System software, nabídky SmartCloud Entry a prvky softwarového portfolia IBM jako je například řešení Systems Director a Platform Computing.

Štítky: 

Podobné články

Vlastní sestava racků a skříní díky konfigurátoru

14. 5. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: EET Group)
Na českém trhu se objevil první komplexní konfigurátor racků pro serverovny a datová centra, který umožňuje firemním zákazníkům sestavit si řešení, které bude plně vyhovovat jejich potřebám. Kombinuje konkrétní racky se skříněmi a dalšími komponentami. Čtěte více

Výrobce optických síťových modulů MicroOptics se slučuje se značkou Lanview

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: EET Group)
Skupina EET Group oznámila sloučení dvou předních poskytovatelů kompletních řešení strukturovaných sítí pro firemní zákazníky, společností MicroOptics a Lanview. Pod hlavičkou skupiny EET Group tak vzniká komplexní poskytovatel optických transceiverů, řešení pro bezdrátovou komunikaci, přenosové sítě, sítě datových center a cloud computing. Čtěte více

EET Group spustil konfigurátor racků pro serverovny a datová centra

15. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: EET Group)
Prostřednictvím nového konfigurátoru racků společnosti EET Group si mohou firmy sestavit vlastní individuální řešení pro nové serverovny nebo datová centra. Nakombinovat si zde lze jednotlivé typy racků, skříní a dalších komponent. Zaručena je i vzájemná použitých prvků. V dubnu navíc mohou uživatelé získat první rack objednaný přes tento konfigurátor s 50% slevou. Čtěte více

GAPP System získal již pátou VMware Master Services Competency certifikaci

28. 12. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: GAPP System)
Společnost GAPP System získala jako první v České republice certifikaci VMware Master Services Competency (MSC) pro oblast VMware Cloud Foundation (VCF). Stala se tak také prvním českým VMware partnerem, který je nositelem pěti MSC certifikací. Čtěte více