Canon uvedl aplikaci Prismaproduction verze 5 pro řízení tisku

3. 12. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Canon uvedl na trh novou verzi aplikace pro řízení tiskových výstupů a workflow, Prismaproduction 5.0. Toto modulární softwarové řešení umožňuje úplnou automatizaci činností, které souvisejí s různými oblastmi polygrafie, od komerčního tisku přes knižní výrobu a direct mail až po transakční tisk.

Nová verze Prismaproduction přináší řadu vylepšení a rozšiřuje podporu řízení workflow o funkce, mezi které patří nástroje InkControl a Print File Enhancer.

Funkce InkControl umožňuje přesnou a transparentní kalkulaci nákladů na jednotlivé tiskové úlohy. Na základě typu tiskové úlohy dovoluje zjistit odhadovanou spotřebu inkoustu ještě před zahájením tisku. Využívá technologii rastrování, která je dostupná v řadiči Océ Sramp a odhad spotřeby vypočítává podle velikosti kapek inkoustu dle konkrétního nastavení tiskové úlohy. Funkce také podporuje hlášení o skutečné spotřebě inkoustu během tisku.

Další novinkou je funkce Print File Enhancer, která umožňuje provádět změny v tiskových souborech bez nutnosti úprav zdrojových dat. Uživatelé mohou pomocí grafického rozhraní do souborů PDF a AFP přidávat nejen čárové kódy, text, obrázky či dokonce nové stránky, ale také vytvářet rejstříky, posouvat obsah nebo optimalizovat tiskové fronty.

Vylepšen byl také modul Professional Book umožňující automatizovat digitální knižní výrobu. Automatizace produkce využívá vysoce efektivní dávky, čárové kódy a skenovací proces. Modul seskupuje nové úlohy na základě parametrů tisku a dosahuje tak vyšší efektivity, tedy i rentabilnějšího tisku a automatizované rychloobrátkové knižní výroby.

Díky novému uživatelskému rozhraní je zařazování souborů v modulu Professional Document Composer (PDC) zcela intuitivní. Nová verze Prismaproduction tento nástroj pro archovou montáž a sazbu plně podporuje a pomocí řízení tisku na základě tzv. job ticketů dosahuje maximální automatizace. Integrace aplikace Prismaproduction s nástrojem PDC představuje  možnost, jak se u archové montáže vyhnout softwaru třetích stran.

Pro poskytovatele tiskových služeb, kteří působí v oblasti umělecké grafiky, nabízí nová verze Prismaproduction generické rozhraní JDF/JMF, umožňující snadnou integraci s nadřazenými systémy. Součástí nové verze jsou i dedikované konektory pro Agfa Apogee a Fujifilm XMF, které umožňují jednodušší integraci řešení Prismaproduction s těmito systémy. Specifické parametry, které tyto aplikace vyžadují, mohou být konvertovány na tzv. job tickety Prismaproduction.

„S uvedení nové verze Prismaproduction jsme posunuli laťku v oblasti řízení tiskových výstupů zase o něco výš. Poskytovatelé tiskových služeb mohou využívat vylepšené funkce pro řízení workflow, které jím umožňují větší kreativitu a zároveň efektivnější řízení tiskové produkce. S rostoucím tlakem na snižování nákladů a časy obrátek je schopnost efektivnějšího řízení celého výrobního workflow zcela zásadní konkurenční výhodou. Nová veze naší aplikace Prismaproduction z pohledu PTS umožňuje nejen kontrolu nad portfoliem aplikací, ale také větší flexibilitu, lepší časy obrátek a nižší cenu produkce,“ říká Michal Toman, produktový manažer společnosti Canon CZ.

Štítky: 

Podobné články

Na udržitelnost domluvou? Zaměstnanci mají šetřit tiskem a barvy jen pro vyvolené

15. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Nejrozšířenějším nástrojem udržitelnosti v českých kancelářích je slovní nabádání zaměstnanců, aby šetřili tiskem. Striktně dané postupy, jako je trvalé nastavení oboustranného tisku nebo využívání uhlíkově neutrálního papíru, se u nás podle průzkumu Canonu zatím spíše učíme. Čtěte více

Brother ocenil AT Computers za vzájemnou spolupráci

13. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AT Computers)
Společnost AT Computers získala ocenění od společnosti Brother pro distributora s největším obratem v kategorii hardwaru. Platí pro Českou republiku za fiskální rok 2023/2024. Čtěte více

ATC získalo dvě ocenění od EPSONu

7. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AT Computers)
Společnost AT Computers dostala hned dvojici ocenění od společnosti EPSON. Ceny byly předány na přátelském setkání v pondělí 29. 4. 2024. Čtěte více
All-in-one tiskárna OfficeJet Pro 8132e

Nové portfolio tiskáren HP zohledňuje udržitelnost, bezpečnost i efektivitu práce

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Nabídku HP tiskáren doplnilo inovované portfolio inkoustových multifunkčních modelů HP OfficeJet vhodných pro všechny typy kanceláří. Nejnovějším přírůstkem mezi laserovými tiskárnami je pak řada HP Color LaserJet 3000, která byla představená spolu s tonerovou technologií HP TerraJet, která přináší vyšší kvalitu, snížení spotřeby a menší podíl plastů při výrobě tonerových kazet. Čtěte více