Snídaňové dostaveníčko s Lenovem

25. 11. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Společnost Lenovo připravila pro své prodejce sérii snídaňových setkání, na kterých představila novinky v produktovém portfoliu pro SMB segment pro letošní podzim a zimu. Seznámit jste se mohli s notebooky, tablety, stolními a all-in-one počítači a nově také s NAS zařízeními. Produktovou přednášku doplnila prezentace věnující se Windows 8.1 a Office 365.
Vlevo Petr Toman (country manažer společnosti Lenovo), vpravo Josef Chvála (SMB sales representative společnosti Lenovo)

Snídaní s Lenovem bylo celkem pět a postupně se konaly v Plzni, Hradci Králové, Praze, Brně a Ostravě. O setkání v Praze byl dokonce takový zájem, že prezentace musela být přesunuta do většího sálu.

Úvodní slovo pražské snídaně konané v Top Hotelu Praha patřilo Petru Tomanovi, generálnímu řediteli společnosti Lenovo pro Českou republiku, který přivítal účastníky a seznámil je s programem.

První část snídaně vedl Josef Chvála, který se věnoval převážně nejprodávanější části sortimentu společnosti Lenovo, a to notebookům. Obchodní partnery podrobně seznámil se současným produktovým portfoliem určeným pro živnostníky a malé a střední firmy. Ve své prezentaci představil hlavně vylepšené vlastnosti novinek.

Vzhledem k tomu, že se snídaně zaměřovala zejména na produkty pro SMB segment, byla velká část věnována převážně produktům Think. Nejnověji totiž v produktovém portfoliu najdeme notebooky ThinkPad s novým designem, které se mohou pochlubit inovovaným trackpadem a podsvícenými klávesami nahrazující ThinkLight lampičku. U všech modelů s úhlopříčkou obrazovky 15,6“ palců pak byla osazena numerické klávesnice, nové ultrabooky Thinkpad řad T a X nabízejí možnost výměny baterie za chodu (tzv. Power Bridge), kvalitnější displeje (PVA, IPS) a dotykové ovládání. Z klíčových vlastností dále stojí za pozornost integrace portu M.2 a také nový replikátor portů OneLink.

Další část přednášky se věnovala stolním a all-in-one počítačům. I zde byly představeny novinky v produktovém portfoliu stolních počítačů a grafických stanic (ThinkCentre a ThinkStation) i AiO modelů. Speciální prostor dostal model M93p Tiny, což je malý kancelářský počítač o objemu 1l. Dále byl představen univerzální multifunkční stojan pro všechny modely AIO počítačů umožňující výškové nastavení, otáčení, naklápění i možnost sklopení na stůl.

Předposlední část přednášky Josefa Chvály byla zaměřena na monitory a další příslušenství pro stolní počítače, notebooky i tablety. Kromě základního přehledu dostupného příslušenství se věnoval více mobilnímu 13,3“ USB monitoru ThinkVision LT1423p či profesionálním modelům LT2934z (29“ AH-IPS panel) a LT3053 (30“ IPS panel s rozlišením 2 560 x 1 600 vhodný pro CAD aplikace). Zajímavou položkou je také replikátor portů OneLink Dock, která se k podporovaným notebookům připojuje přes sdružený konektor pro napájení a data. OneLink obsahuje integrované porty: 2x USB 3.0 port, 2x USB 2.0 port, HDMI, Ethernet a audio.

Závěrečná část prezentace se týkala novinek v segmentu NAS zařízení, které vzešly z joint-venture podniku společností Lenovo a EMC. Nabídka storage zařízení pokrývá jak segment domácností, tak i SMB. Podrobněji byly představeny modely řady Lenovo Iomega (pro domácnosti a malé firmy) a Lenovo EMC (pro SMB – některé budou dostupné jak v klasickém, tak v rack provedení).

Ve druhé části snídaně dostal slovo Petr Klement ze společnosti Microsoft, který hovořil na téma Windows 8.1 a Office 365. Ve stručnosti prodejcům představil novinky a vylepšení systému, jeho dostupnost a jak je možné jej získat. Nechyběly ani důvody, proč používat Microsoft účet, a krátce se dostalo také na podnikové edice Windows 8.1 Pro a Windows 8.1 Enterprise a jejich vlastnosti. Závěr věnoval představení Office 365.

Prodejci si samozřejmě mohli prohlédnout řadu produktů „naživo“, přičemž zástupci společnosti Lenovo byli v průběhu celého dopoledne připraveni zodpovídat případné dotazy. Velmi je potěšil vysoký zájem, se kterým se pražská snídaně setkala, jak nám řekl v závěru setkání Petr Toman. A protože šlo o snídani, patřilo k ní také samozřejmě dobré jídlo.

Obrazová galerie:
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nejnovější generace počítačů HP EliteBook vsadila na integrovanou umělou inteligenci

14. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Společnost HP Inc. představila 11. generaci notebooků řady EliteBook určených pro náročné firemní zákazníky. Počítače jsou dostupné v řadě variant, ve všech případech však nabízejí podporu umělé inteligence a dalších moderních technologií. Novinkou je například řešení Endpoint Security Controller pro ochranu před kybernetickými útoky za pomoci kvantových technologií. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více