Canon inovoval profesionální tisková řešení

15. 10. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Nové černobílé portfolio zahrnuje produktové řady Canon varioPrint 13, Canon imagePress 1135+ a Océ VarioPrint 6000+. Vlajkovou lodí v barevném produkčním tisku je imagePress C7011VPS a součástí inovací je i aktualizace softwaru pro předtiskovou přípravu dokumentů OcéPRISMAprepare verze 6.1.

Vlajkovou lodí v oblasti barevného produkčního tisku jsou produktové řady Canon imagePress C7011VP a C7011VPS. Tyto řady přinášejí inovace v digitálním tisku jak komerčním tiskárnám, tak i vnitropodnikovým tiskovým oddělením. Aby mohli zákazníci i nadále využívat workflow řešení, podporují tiskárny této řady RIP technologie. Zákazníci tak mají k dispozici server imagePress Server A7300 (využívající CREO), imagePress Server A3300, A2300 a A1300 (využívající EFI) a imagePress PRISMAsync Server.

Nová workflow řešení rozšiřují u zařízení Canon imagePress C7011VP a C7011VPS i možnosti dokončovacích úprav, zejména pak díky kompatibilitě s různými dokončovacími jednotkami. Zákazníci tak mohou svým klientům nabídnout jak inovované typy tiskových výstupů, tak i nové tiskové služby. Nové modely tiskáren jsou navíc dodávány spolu s aktualizovanou verzí aplikace pro správu barev, i1 Process Control, která umožňuje řízení digitálního barevného tisku a dosažení konzistentních tiskových výstupů. Na nové obchodní příležitosti mohou uživatelé těchto tiskáren dosáhnout také díky vylepšenému firmwaru a podpoře dalších typů tiskových médií, včetně syntetických materiálů.

Vzhledem k objemu černobílého produkčního tisku, který letos jen v západní Evropě dosahuje přibližně 220 miliard stran A4 (celkový objem je odhadován na cca 280 miliard stran A4), je pochopitelné, že musí Canon reagovat i na požadavky trhu v oblasti monochromatického tisku. Uvádí proto tři nové řady černobílých produkčních tiskáren, Canon varioPrint 135, Canon imagePress 1135+ a Océ VarioPrint 6000+, jejížsoučástí jsou modely Océ VarioPrint 6000 Ultra+, Océ VarioPrint 6000 TP+ a Océ VarioPrint 6000 MICR+.

Řada Canon varioPrint 135 vychází z řady Océ VarioPrint DP Line a obsahuje modely Canon varioPrint 110, varioPrint 120 a varioPrint 135. Tiskárny této řady jsou určené pro středně náročné produkční tisky. Podporují technologie DirectPress, HeatXchange a EnergyLogic, mezi jejichž výhody patří i vstřícnost k životnímu prostředí, například při tisku nedochází k vytváření ozónu. Ve srovnání s modely předchozí řady získávají zákazníci nové možnosti v podobě podpory dokončovacích úprav. Větší flexibilitu i produktivitu umožňuje také nový tiskový řadič Océ PRISMAsync. Dokončovací zařízení Finisher-AK1 je vhodné pro zákazníky, kteří vyžadují u tiskových výstupů stohování a svorkování. Finisher-AK2 je dovolí zákazníkům sešívat brožury až o sto stranách (25 listech). Profesionální děrovací jednotka navíc umožňuje díky uživatelsky nastavitelným čelistem velmi přesné děrování dokumentů. Zákazníci, kteří z jakéhokoli důvodu – například kvůli bezpečnostním opatřením či ochraně autorských práv – nevyužijí podporu skenování, si mohou pořídit některý z modelů čistě tiskové edice řady Canon varioPrint 135.

Produktová řada Canon imagePress 1135+ je založená na stejných technologiích jako řada Canon imagePress C7011VP/C7011VPS a zákazníkům nabízí obdobnou úroveň spolehlivosti i stability. Je určená pro středně objemový tisk a zahrnuje modely Canon imagePress 1110+, imagePress 1125+ a imagePress 1135+. Na výběr je ze dvou tiskových řadičů Fiery (imagePress Server K100 a K200) a dokončovacích zařízení (Finisher-AK1 a Saddle Finisher-AK2).

Inovovaná řada Océ VarioPrint 6000+ nabízí vylepšenou manipulaci s tiskovými médii, a to zejména díky novému podavači papíru PIM-A1, který podporuje materiály až do rozměrů 350 x 500 mm. Řada tiskáren tak představuje vhodnou volbu pro přesun tisku knih z klasického ofsetu na digitální tiskárny. Tisky velkých objemů podporuje také volitelný zásobník papíru s dvojnásobnou kapacitou, díky kterému mohou zákazníci bezobslužně potisknout až 8 000 listů (místo standardních 4 600 listů). Pokud by ani tento objem nestačil, umožňují tiskárny řady Océ VarioPrint 6000+ využít tři vstupní jednotky současně a dosáhnout tak produkční kapacity až 24 000 listů. Na tiskovém výkonu se podílí i nejnovější tiskový řadič Océ PRISMAsync.

Vedle hardwarových novinek představila společnost Canon i novou verzi své aplikace pro předtiskovou přípravu dokumentů, Océ PRISMAprepare 6.1. Tento nástroj umožňuje, aby zákazníci prováděli potřebné předtiskové úpravy z jednoho místa a nebyli přitom nijak obtěžováni složitým ovládáním. Nová verze Océ PRISMAprepare podporuje tisk proměnných dat, díky kterému lze během tisku automaticky doplňovat do PDF souborů personalizovaná textová i obrazová data. Podpora proměnných dat je užitečná zejména při tisku velkého objemu individuálních dokumentů založených na jedné šabloně, například vizitek či dopisů v rámci direct mailu. Využití proměnných dat během předtiskové přípravy umožňuje zvýšit produktivitu a dosáhnout v tisku vyšší efektivity, navíc nabízí možnost využívat nové typy tiskových úloh. Mezi další nové vlastnosti verze 6.1 patří funkce ‘hot folder’, která umožňuje současnou správu více složek a provázání s předpřipravenými workflow. Přínosem je opět zkrácení času a snížení chybovosti. Díky technologii Adobe PDF Library mohou uživatelé přenášet části tiskových úloh mezi otevřenými okny. Océ PRISMAprepare 6.1 umožňuje také kontrolu stavu vybrané tiskárny v reálném čase.

„Vždy jsme se zaměřovali na to, jak podpořit naše zákazníky v nikdy nekončícím souboji s neustále se měnícím trhem. Canon si je velmi dobře vědom toho, že musí mít ve svém portfoliu produkty a řešení, které procházejí obdobným vývojem. Proto se naše inovované produktové řady zaměřují na zefektivnění výroby i zvýšení spolehlivosti a navíc podporují různé typy dokončovacích úprav. Jsem přesvědčený, že všechny tyto vlastnosti umožňují našim zákazníkům oživit nebo uchopit nové příležitosti v jejich podnikání,“ řekl Michal Toman, produktový manažer Canon CZ.

Štítky: 
Tiskárny, Canon

Podobné články

Na udržitelnost domluvou? Zaměstnanci mají šetřit tiskem a barvy jen pro vyvolené

15. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Nejrozšířenějším nástrojem udržitelnosti v českých kancelářích je slovní nabádání zaměstnanců, aby šetřili tiskem. Striktně dané postupy, jako je trvalé nastavení oboustranného tisku nebo využívání uhlíkově neutrálního papíru, se u nás podle průzkumu Canonu zatím spíše učíme. Čtěte více

Brother ocenil AT Computers za vzájemnou spolupráci

13. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AT Computers)
Společnost AT Computers získala ocenění od společnosti Brother pro distributora s největším obratem v kategorii hardwaru. Platí pro Českou republiku za fiskální rok 2023/2024. Čtěte více

ATC získalo dvě ocenění od EPSONu

7. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: AT Computers)
Společnost AT Computers dostala hned dvojici ocenění od společnosti EPSON. Ceny byly předány na přátelském setkání v pondělí 29. 4. 2024. Čtěte více
All-in-one tiskárna OfficeJet Pro 8132e

Nové portfolio tiskáren HP zohledňuje udržitelnost, bezpečnost i efektivitu práce

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Nabídku HP tiskáren doplnilo inovované portfolio inkoustových multifunkčních modelů HP OfficeJet vhodných pro všechny typy kanceláří. Nejnovějším přírůstkem mezi laserovými tiskárnami je pak řada HP Color LaserJet 3000, která byla představená spolu s tonerovou technologií HP TerraJet, která přináší vyšší kvalitu, snížení spotřeby a menší podíl plastů při výrobě tonerových kazet. Čtěte více