Čas na změnu: Tradiční BGS forum vystřídalo eD‘ forum

18. 9. 2013. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: DCD Publishing)
Jiný název akce nebyla jediná změna, která čekala na návštěvníky jednoho z největších dealerských setkání na Slovensku. Akce se zúčastnilo 43 výrobců, pohybovat jste se mohli na 515 m² výstavní plochy a měli jste možnost vyslechnout 1 120 minut přednášek.
Vlevo moderátor akce Ľubomír Straka a vpravo generální ředitel eD' system Slovakia Václav Novák

S novým názvem přišla také změna místa. Akce se již nekonala v bratislavském hotelu Crowne Plaza, ale v nejluxusnějším hotelu Bratislavy a to sice Radisson Blu Carltonu.

Osmý ročník začal na pomyslném pódiu nový muž eD‘ system Slovakia Václav Novák. Otěže generálního ředitele převzal po Júliusovi Masárovi, který byl v čele společnosti 14 let. Po několika měsících byla obsazena také pozice ředitele nákupu, na kterou nastoupil Radek Průša. Oba pánové se věnují krizovému managementu. Ve společnosti však nejsou kvůli krizovému řízení, ale kvůli změnovému řízení.

„Přicházíme do společnosti s cílem přizpůsobit firmu době, ve které se nacházíme, nepřicházíme jí radit, nejsme tady proto, abychom druhým říkali, jak to dělat, jsme tady od neděle do pátku, od rána do večera a děláme věci, které jsou myslím potřeba bez ohledu na to jaká je to firma. Abychom to nedělali pro sebe, potřebujeme k tomu naše dodavatele a především naše zákazníky, takže vás všechny. Ve firmě však nejsme sami, ale společně s lidmi, kteří jsou její součástí již dlouho a přinášejí do ní řadu nápadů,“ začal těmito slovy eD‘ forum Václav Novák.

I tento rok byl generálním partnerem fóra společnost HP a tak se na pódiu objevila také Erika Lindauerová, ředitelka divize PPS. Ta kvitovala, že kolem sebe vidí hodně známých tváří, ale také nové. Následně je pozvala všechny k prozkoumání novinky, kterou uvedou na trh od listopadu a to sice nejrychlejší tiskárna HP Officejet Pro X Series, která je zapsaná také v Guinessově knize rekordů. Katarína Srnová (marketingová ředitelka eD‘ system Slovakia) připomněla, že během dne jsou k dispozici také produktoví manažeři eD‘ system Slovakia a pro návštěvníky akce jsou připraveny další změny, které vznikly také díky zpětné vazbě od prodejců.

Průvodce celým dnem, Ľubomír Straka (moderátor Svět technologií na TA3), následně všechny seznámil s programem dne a nezapomněl sdělit, že návštěvníci, kterých během dne dorazilo 487, mají hodnotit nejlepší výstavku a stánek, díky čemuž se mohli dostat do slosování o ceny, kde tou hlavní cenou byl skútr s objemem 125 cm3. Dárky bylo možné získat i na jednotlivých přednáškách, např. tablet HP, microserver HP, tiskárny, záložní zdroje, monitory atd.

Ľubomír Straka také všechny návštěvníky vyzval k hlasování v anketě Český s Slovenský IT distributor roku, kterou pořádá vydavatelství RMOL.CZ a Reseller Magazine. Odreagovat se během eD‘ fora a zasoutěžit si mohli všichni na Logitech simulátoru a doplnit energii si mohli výživovými preparáty.

A po práci zábava. Na účastníky fóra čekala pozvánka do eD‘ pekla. Kdo pozvání přijal, mohl se na vlastní kůži dostavit na hříšně dobrou party plnou horkých chvil, na které za své hříchy nikdo nepykal. Každý měl tak možnost přesvědčit se, že i v pekle může být božsky. Olej do ohně po celý večer přilévala skupina Pára a o taneční vystoupení se postarala skupina Anta Agni. Opět nechyběly soutěže, tombola a pekelné hry jako poker, black jack anebo ruleta. A pro ty, kteří se necítili v pekle nejlépe, bylo připraveno nebe plné krásných andělů, sladkých obláčků a božského klidu.

Mediálním partnerem akce byl RMOL.CZ a Reseller Magazine.

Obrazová galerie: